LIMITED EDITION KENYA

FŰSZERES ÉS FELPEZSDÍTŐ

A sötét bogyós gyümölcsök zamata és a kakaójegyek alkotják ennek az intenzív eszpresszónak az ízprofilját, amelyet a harmonikus pörkölt aromák kerekítenek ki igazán.


Fajta Espresso
Csésze mérete

Intenzitás
1 2 3 4 5

Csomagolás típusa

192


HUF 1824.10

* beleértve az adó

LIMITED EDITION KENYA

Kelet-Afrika sokszínűsége
Egy tiszta ízélmény vagy "kia mbuu"
A Limited Edition Kenya hazája Kiambu régiójában található, amely az ország hegyvidékén helyezkedik el. A régió kitűnő kávéjáról és teájáról híres, napos és esős éghajlat jellemzi. Sok történetet mesélnek a hely névének eredetéről: az egyik a terület esős éghajlatára utal, és azt mondják, hogy az a Kiambu a „kia mbuu” kifejezésből származik, amely angol nyelvre fordítva nagyjából azt jelenti, hogy a „szitálás helye”. És pontosan ebben rejlik a bab kiváló minőségének a titka. A rendszeres esőzéseknek és a térségben található vulkáni talajnak köszönhetően Kiambu megye ideális kávétermesztésre. Ezen kívül ott van a lassú, magasföldi érési folyamat, amely a mérsékelt éghajlattal együtt finom ízfejlődést tesz lehetővé, és kiemelkedő minőségű kávét eredményez. Ezek a tényezők biztosítják, hogy a Limited Edition Kenya íze ugyanolyan változatos, mint a származási helye.
Kenya szépségének és sokszínűségének szinonimája: a bongo
Szépségéről ismert és a kihalás veszélyezteti: a bongo, az antilopok nemzetségéhez tartozik, és a Kenya-hegységben őshonos. Kenya sokszínű vadonja kevesebb mint száz egyedet számlál belőlük. Ez az oka annak, hogy mind a kenyai lakosság, mind pedig a közösség által szervezett állatjóléti kezdeményezés, a bongó túlélésének biztosítására törekszik. Együttesen tájékoztatják az állami intézményeket, például az iskolákat és a közösségeket a veszélyeztetett antilop-fajok helyzetéről. Kerítéseket építenek az illegális orvvadászat és az erdőirtás megakadályozása céljából. Kenya sokszínűségét, szépségét és egyediségét képviselve, a bongó díszíti ezen Special Edition csomagolását.

Erről a kávéról

Származási hely

Ezek az arabica babok a Kiambu régióból származnak, amely Kenya szívében található. A kisüzemi helyi gazdálkodók gondoskodnak a babok kézzel történő betakarításáról, amelyek mérsékelt éghajlat mellett, 1.500 és 1.750 méter közötti tengerszint feletti magasságban érnek.

Pörkölés

A babot enyhe pörkölésnek vetik alá, amely tökéletesen kihozza komplex aromáját. Az ízprofilt, amelyet alapvetően édesnek lehetne jellemezni, ellensúlyozza a kellemes savasság, és ez a két jellemző együttesen egyedülálló ízélményt nyújt.

Aroma

A Kenya Limited Edition ízei csokoládé- és bogyósjegyekre utalnak. Eszpresszóval elkészítve az eredmény egy vastag krémájú kávé, amelyet harmonikus pörkölt aromák kerekítenek ki, és amelynek íze tükrözi eredete sokszínűségét és élénkségét.

Fenntarthatóság

Fenntartható ízélmény

A teljes Cremesso kávéválaszték rendelkezik UTZ tanúsítvánnyal, a fenntartható kávétermelést igazoló, világszerte elfogadott tanúsítási program tanúsítványával. Az UTZ a felelősségtudatos és fenntartható kávétermelést támogatja. A program célja a kávétermesztők életkörülményeinek javítása a termesztési technikák és a gazdasági témákban szervezett oktatással. Ezáltal garantálható a kávészemek minősége, a stabil produktivitás és a kíméletes bánásmód a természetes forrásokkal.

Bővebben az UTZ tanúsítvánnyal rendelkező kávékról

Ismerje meg kávétermelőjét

Valamennyi, az UTZ tanúsítvány logóját viselő Cremesso terméknél visszakövethető a termék eredete, az ültetvényektől a kapszulába kerülésig. Adja meg a termék EAN kódját és az L-számát.