Papua New Guinea

FŰSZERES & KRÉMES

Érzéki eszpresszó, sötét bogyós gyümölcsökkel, egy csipetnyi borssal és csodálatosan krémes textúrával.


Fajta Specials
Csésze mérete

Intenzitás
1 2 3 4 5

Csomagolás típusa

16


HUF 1790.00

* beleértve az adó

PAPUA NEW GUINEA

LIMITED EDITION

A Csendes-ócean exkluzív felföldi kávéja

A dzsungel szépséges királyai
Érintetlen, vad természet. A dzsungel közepén élő őslakosok még lándzsával vadásznak, és követik az ősi hagyományokat. Több mint 800 különböző nyelv. Lélegzetelállító korallzátonyok. Számtalan felderítetlen állat- és növényfaj. Pápua Új-Guinea távoli szigetállamában megtapasztalhatjuk, hogy milyen igazán lenyűgözve lenni, - és mivel a paradicsomimadarak különösen lenyűgöznek bennünket, még a Limited Edition csomagolására is rátettük őket. Ezen csodálatos madarak a színpaletta összes színét felvonultató rendkívüli tollazattal tökéletesen megtestesítik a Cremesso legújabb alkotásának összetettségét. A paradicsommadarak minden bizonnyal az egyik oka annak, hogy Jared Diamond természettudós azt mondja: "Miután Új-Guineában voltál, a világ többi része már unalmassá válik".
Egy felfedező túrán a víz alatt: régi roncsok és színes korallok
Pápua Új-Guinea víz alatti világa semmiképpen sem nyújt kisebb élményt, mint a szárazföldi vadon. A második világháború régi roncsai és a még részben érintetlen korallzátonyok nemcsak lélegzetelállító tájképet nyújtanak, de számtalan tengeri lény élőhelyét is jelentik. A biológiai értelemben vett sokszínűség itt 10-szer nagyobb, mint a Karib-térségben! A híres "Kimbe-öböl" több száz különböző halfaj és kőkorall otthona. A búvárkodás egyfajta kaland: tengeri kökörcsinek, csikóhalak és teknősök, lenyűgöző kétszarvú ördögráják, tonhalak, delfinek és cápák egyaránt megdobogtatják a víz alatti világ rajongóinak szívét. Annak érdekében, hogy ez a víz alatti paradicsom a következő generációk számára is rendelkezésre álljon, a sziget elkötelezett a korallzátonyok megőrzését szolgáló programja mellett.
Milyen összefüggésben van mindez a kávéval?
A helyiek Pápua Új-Guineát a "Kiszámíthatatlanság földjének" nevezik. Az elnevezés mindent elmond - mert ki gondolná, hogy a kávé itt ilyen fontos szerepet játszik? De pedig ez a helyzet: ez a második legnagyobb mennyiségben exportált mezőgazdasági termék, és jelentős bevételi forrását képezi körülbelül 400 000 családnak. Ez kapcsolódik a híres "Jamaica Blue Mountain" kávéhoz - a világ egyik legdrágább kávéjához és a Cremesso első, 2013-as World's Finest Coffee-jához. Az ízprofilt krémes, fűszeres és enyhén gyümölcsös jegyek jellemzik, mely gyönyörűen összeforr a savassággal. A néhány éve megrendezésre kerülő nemzeti versenyeken a legjobb kávéknak a pápua új-guineai Arabica-t választják. Ezek a versenyek arra irányulnak, hogy motiválják a kávégazdákat a termesztési és előkészítési módszereik fejlesztésére, és így hosszútávon a kávé minőségének javítására.
Keleti felvidékek: egy fürdő a kávépalántáknak
A Limited Edition-ünkhöz szolgáló kávét egy Okapa-ából, Lufa-ából és Henganofi környékéről származó kis farmerekből álló csoport termeszti Eastern Highlands Province-ban. Ezen régióban alacsony a páratartalom, és a légmozgás és a talajban sok az ásványi anyag - ideális feltételek a Bourbon fajtájú érzékeny arabica kávépalánták növekedéséhez. A legjobb kávéminőség biztosítása érdekében csak kézzel és csak a már érett cseresznye szedhető le és dolgozható fel. A gazdálkodók a kávéscseresznyét a mosóállomásokhoz szállítják, ahol eltávolítják a gyümölcsbelet, majd nagy tartályokban hagyják erjedni. Ezzel a "teljes átmosásos" eljárással alakul ki a kávé gyümölcsös savassága és édessége.

Erről a kávéról

Származási hely

A Bourbon fajtájú Arabica kávécseresznye a Pápua Új-Guinea csendes-óceáni szigetének keleti felvidéki tartománya közepén húzódó hegygerincek és termékeny völgyek között terem. A tengerszint feletti 1700-2000 méter magasságban tapasztalható klíma ideális az érzékeny arabica kávépalánták termesztéséhez. A cseresznye csak érett állapotban, kézzel, gondosan eljárva szedhető, feldolgozása folyamán fontos a nedvesség. Ez egyfajta finoman édes ízt és különféle gyümölcsös aromákat ad ehhez a felföldi kávéhoz.

Pörkölés

A közepesen erős pörkölés kivonja a sötét bogyós gyümölcsök és a karamell finom aromáját az arabica babból. A közepesen finom őrlés biztosítja, hogy a kávé különösen krémes és csodálatosan könnyű legyen. Eszpresszónak elkészítve bontakozik ki csak igazán ezen exkluzív felföldi kávé különleges ízprofilja.

Aroma

Ez az érzéki Arabica kávé elragadja önt fűszeres ízjegyeivel, kellemesen gyümölcsös savasságával és édességével.Textúrája nagyon krémes. A sötét bogyós gyümölcsök ízjegyei, egy csipetnyi bors és a hosszú lezárás az, amely a Cremesso Papua New Guina ízvilágát jellemzi.

Fenntarthatóság

Fenntartható ízélmény

A teljes Cremesso kávéválaszték rendelkezik UTZ tanúsítvánnyal, a fenntartható kávétermelést igazoló, világszerte elfogadott tanúsítási program tanúsítványával. Az UTZ a felelősségtudatos és fenntartható kávétermelést támogatja. A program célja a kávétermesztők életkörülményeinek javítása a termesztési technikák és a gazdasági témákban szervezett oktatással. Ezáltal garantálható a kávészemek minősége, a stabil produktivitás és a kíméletes bánásmód a természetes forrásokkal.

Bővebben az UTZ tanúsítvánnyal rendelkező kávékról

Ismerje meg kávétermelőjét

Valamennyi, az UTZ tanúsítvány logóját viselő Cremesso terméknél visszakövethető a termék eredete, az ültetvényektől a kapszulába kerülésig. Adja meg a termék EAN kódját és az L-számát.