A Cremesso adatvédelmi előírásai

 1. Miről van szó ebben az Adatvédelmi irányelvekben?
 2. Kik vagyunk?
 3. Mik a „személyes adatok“ és mit jelent a „feldolgozás“?
 4. Kiknek és miért készültek ezek az Adatvédelmi irányelvek?
 5. Milyen személyes adatokat dolgozunk fel és milyen célokra?
 6. Kiknek adjuk tovább az Ön személyes adatait?
 7. Mikor adjuk ki az Ön személyes adatait külföldre?
 8. Hajtunk-e végre profilírozásokat és hozunk automatizált egyéni döntéseket?
 9. Hogyan védjük az Ön személyes adatait?
 10. Meddig tároljuk Ön személyes adatait?
 11. Milyen jogai vannak Önnek a személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatban?
 12. Mire kell még odafigyelni?
 13. A jelen Adatvédelmi irányelvek változtatásai
 14. Az adatgyűjtés indoka; Terjedelem, cél és rendelkezésre állítási követelmények; jogalap a feldolgozásához

 

Állapot: 2018. május 25.

1. Miről van szó ebben az Adatvédelmi irányelvekben?

Az adatvédelem egy bizalmi ügy, és nekünk fontos, hogy Ön megajándékozzon bennünket a bizalmával. Ezért közzétettük az adatvédelmi irányelveinket. Ez az új európai általános adatvédelmi rendelet ("DSGVO ") értelmében meghatározza, hogy mely személyes adatokat dolgozhatunk fel, milyen módon és milyen célokra. Ezen kívül az Európai Unión kívüli vállalatoknak is meg kell felelniük bizonyos körülmények között a DSGVO rendelkezéseinek. Szeretnénk mindenki számára biztosítani a DSGVO magas szintű védelmét, akiknek az adatait feldolgozzuk és ezért úgy döntöttünk, hogy a jelen adatvédelmi irányelveket teljes egészében alárendeljük a DSGVO rendelkezéseinek. Ön itt nyerhet betekintést a DSGVO-ba.

Fontos számunkra, hogy részletesen tájékoztatva legyen a személyes adatai feldolgozásáról. Ezért a jelen Adatvédelmi irányelvekkel informáljuk Önt arról, hogy hogyan és miért gyűjtünk személyes adatokat, hogyan dolgozzuk fel és használjuk azokat. Fontos nekünk, hogy Ön megértse:

 • milyen személyes adatokat gyűjtünk Önről és dolgozunk fel;
 • mikor történik a személyes adatainak gyűjtése;
 • milyen célra használjuk fel a személyes adatait;
 • mennyi ideig őrizzük meg a személyes adatait;
 • kinek van hozzáférése a személyes adataihoz; és
 • milyen jogai vannak Önnek a személyes adataival kapcsolatban.

A következőkben erre vonatkozó utalásokat és magyarázatokat fog találni. Kérdések esetén, készséggel állunk a rendelkezésére. Az elérhetőségeinket a 2. pont alatt találja.

2. Kik vagyunk?

Minden adatfeldolgozásért egy bizonyos cég felelős adatvédelmi szempontból. Ez az a cég, amely meghatározza, hogy egy bizonyos feldolgozás - pl. egy szolgáltatás nyújtása vagy egy honlap használata közben az adatfeldolgozás megtörténjen-e és, hogy az milyen céllal történjen meg és, hogy milyen alapfeltételek érvényesüljenek közben (ha ezeket a döntéseket több cég együtt hozza meg, akkor a felelősséget is közösen kell vállalniuk). A jelen Adatvédelmi irányelvek szerinti adatfeldolgozásban a felelős a cég („mi” vagy „minket” megjelölés):

Kávé & Hűtő Profi Kft.
Cremesso 
EBIP Irodaház
1118 Budapest, Budaörsi út 46.
Hungary

Tel.: 06 1 248 0095
Fax: 06 1 248 0096
Mail: info@khprofi.hu

Delica AG
Hafenstrasse 120
CH-4127 Birsfelden
Switzerland

Tel: +41 61 315 77 88
Mail: info@delica.com

Kirendeltünk egy adatvédelmi biztost, akit a következőképpen tudnak elérni:

Adatvédelem Cremesso
datenschutz-cremesso@delica.com
+ 41 61 315 77 88

Ezen kívül a következő céget bíztuk meg azzal, hogy képviseljen bennünket az EU-ban, ill. az Európai Gazdasági Térségben ("EGT"; amelyhez például hozzátartozik a lichtensteini Hercegség is):

M-Industry Germany
Rudolf-Diesel-Strasse 24
D-64625 Bensheim
datenschutz-cremesso@delica.com

Bizonyos esetekben nem mi vagyunk a felelősek, hanem egy másik vállalat:

 • Ha Ön kapcsolatban áll egy másik vállalattal, pl. ha kapcsolatba lép az ügyfélszolgálattal, akkor az a cég lesz felelős minden ezzel kapcsolatos adatfeldolgozásért, kivéve, ha a jelen Adatvédelmi irányelvek másképpen rendelkeznek a szóban forgó adatfeldolgozásról.
 • Személyes adatait bizonyos esetekben továbbadhatjuk egy másik cégnek vagy kívülállónak, hogy azok feldolgozzák a saját szempontjaik szerint (nem a mi nevünkben). Ez magában foglalhatja a hatóságokat is. Ilyen esetekben az adat címzettje a felelős. A felelősökre vonatkozó információk megtalálhatók a címzett adatvédelmi irányelveiben, amelyeket rendszerint a webhelyén találhat meg.

3. Mik a „személyes adatok“ és mit jelent a „feldolgozás“?

Adatvédelmi törvény szabályozza a személyes adatok feldolgozását. A személyes adatok (vagy "személyekkel kapcsolatos adatok") olyan információt jelentenek, amely egy adott természetes személyhez kapcsolható, pl. egy emberrel. Ezek pl. az alábbi információkat tartalmazzák:

 • kapcsolatfelvételi adatok, pl. név, postacím, e-mail cím, telefonszám;
 • más személyes adatok, pl. nem, születési dátum és életkor, családi állapot, állampolgárság;
 • munkához kapcsolódó információk, pl. foglalkozás, cím, beosztás, iskolák, korábbi munkáltatók, készségek és tapasztalatok, engedélyek, jóváhagyások és tagságok;
 • Fpénzügyi információk, pl. hitelkártyaszám, számlainformáció, hitelképesség, tulajdon és jövedelem;
 • kép-, hang- és videofelvételek;
 • a webhelyek látogatásának és az alkalmazások használatának nyomon követése.

Egy adott jogi személyre vonatkozó személyes adatok is idetartoznak (például egy vállalatnál kötött szerződéssel kapcsolatos információk).

Bizonyos személyes adatokat külön törvény véd. Ezek közé tartoznak az "érzékeny személyes adatok" (más néven "a személyes adatok különleges kategóriái"). Ezek magukban foglalják pl. a faji vagy etnikai hovatartozásra, a politikai véleményre, a vallási vagy világnézeti meggyőződésre, a szakszervezeti tagságra, a genetikai adatokra, a biometrikus adatok egyedi azonosítására, az egészségügyi információkra és a szexuális életre vagy a szexuális irányultságra vonatkozó információkat és végül adatokat a büntetett előéletre és esetleges bűncselekményekre, a szociális segély intézkedéseire vonatkozóan.

Az Ön személyes adatait alapvetően közvetlenül Öntől gyűjtjük be, pl. ha egy bizonyos módon viselkedik, ha kommunikál velünk, amikor közli azokat velünk, ha meglátogat egy weboldalt, vagy igénybe vesz egy ajánlatot online, vagy egy adott alkalmazást, vagy ha vásárol nálunk egy online áruházban és / vagy használja a vásárlói kártyáját. Adatok ugyanakkor közvetve is gyűjthetők, pl. amikor egy árut egy másik személynek szállítunk ki (például egy ajándék), amikor a velünk folytatott kommunikáció során más személyek is megemlítésre kerülnek, vagy ha további információt vásárolunk harmadik fél adatforrásától (például a közösségi médián keresztül vagy cím kereskedőktől).

Nem feltétlenül foglalkozunk az ebben a részben említett személyes adatok valamennyi kategóriájával. Az általunk feldolgozásra kerülő adatokról konkrétumokat tudhat meg az 5 pontban és a 14 pont táblázatában, ebben az Adatvédelmi irányelvekben. A feldolgozás módjától függően értesítjük Önt még egy adatvédelmi nyilatkozaton vagy értesítésen keresztül, különösen akkor, ha egy bizonyos adatfeldolgozás önmagában nem evidens.

A „kezelés” (vagy feldolgozás) ezek szerint minden tevékenységet magában foglal a személyes adatokkal kapcsolatban. Ehhez tartoznak például a következő tevékenységek

 • a gyűjtés és tárolás;
 • a szervezés és kezelés
 • a személyre szabás és változtatás;
 • a kiválogatás és lekérdezés;
 • a használat;
 • a közzététel és továbbadás;
 • a mással összekötés;
 • a korlátozás;
 • a törlés és megsemmisítés.

4. Kiknek és miért készült ez az Adatvédelmi nyilatkozat?

Ez az adatvédelmi szabályzat a személyes adatok kezelésére vonatkozik minden üzleti területen. Alkalmazható a már összegyűjtött és a jövőben beszerzendő személyes adatok feldolgozására. Bizonyos szolgáltatásokra további adatvédelmi irányelvek is vonatkoznak.

Adatfeldolgozásunk különösen a következő személyeket érintheti (úgynevezett "érintett személyek"):

 • azok, akik írnak nekünk, vagy más módon kapcsolatba lépnek velünk;
 • üzleteink látogatói;
 • Kunden in Online-Shops;
 • ügyfelek online üzletekben;
 • az online ajánlatok és alkalmazások felhasználói;
 • azok a személyek, akik szolgáltatásainkat használják, vagy akik kapcsolatba lépnek a szolgáltatásainkkal;
 • a honlap látogatói;
 • az információs és marketingkommunikáció címzettjei;
 • piackutató és közvélemény-kutatások résztvevői;
 • beszállítóink, ügyfeleink és egyéb üzleti partnereink kapcsolattartói; valamint
 • állásra jelentkezők.

Az egyes ajánlatokkal kapcsolatos adatfeldolgozás részleteit lásd az Általános Szerződési Feltételekben, a Részvételi Feltételekben és hasonló megállapodások szövegében.

5. Milyen személyes adatokat dolgozunk fel és milyen célokra?

Alkalomtól és céltól függően nagyon különböző személyes adatokat dolgozunk fel. További részleteket erről ebben a fejezetben talál és a 14 pont táblázatában a jelen Adatvédelmi irányelvek végén és gyakran az Általános Szerződési Feltételekben, a Részvételi Feltételekben és további adatvédelmi nyilatkozatok szövegében. Többek között a személyes adatokat - bizonyos körülmények között különösen érzékeny személyes adatokat - az alábbi helyzetekben a következő célokra dolgozzuk fel:

 • Kommunikáció: Feldolgozzuk az Ön személyes adatait, amikor kapcsolatba lép velünk, vagy kapcsolatba lépünk Önnel, pl. ha kapcsolatba lép az ügyfélszolgálattal, és ír vagy felhív minket. Ennek során általában elegendőek az olyan információk, mint a név és a kapcsolattartási adatok, valamint a közlés tartalma és ideje. Ezeket az adatokat arra használjuk fel, hogy információt vagy üzenetet közvetítsünk Önnek, hogy az ügyeit elintézzük és kommunikáljunk Önnel, valamint felhasználjuk minőségbiztosítási és képzési célokra.
 • Weboldalak látogatása: Amikor meglátogatja a weboldalainkat, akkor a személyes adatait az ajánlatnak és a célnak megfelelően dolgozzuk fel. Ez olyan technikai adatokat tartalmaz, mint például információk a weboldalunkhoz való hozzáférés időpontjáról, a látogatás időtartamáról, az elérni kívánt oldalakról és a használt eszköz részletes ismertetéséről (például tablet, PC, okostelefon vagy "végberendezés"). Ezeket az információkat felhasználjuk a weboldalon az informatikai biztonság és a weboldal felhasználóbarát jellegének javítása érdekében. Sütiket is használunk; ezek olyan fájlok, amelyek az eszközén tárolódnak, amikor felkeresi honlapunkat. A sütik sok esetben szükségesek a webhely funkcionalitásához, és a látogatás után automatikusan törlődnek. Más sütiket az ajánlatok testreszabására használnak és bizonyos ideig (például két évig) kerülnek eltárolásra. Ezen kívül igénybe veszünk olyan elemzési szolgáltatásokat is, mint például a Google Analytics. Ezeken keresztül részletes információkat kapunk az érintett weboldal forgalmáról. Olyan szolgáltatók funkcióit is be tudunk vonni, mint például a Facebook, ami kapcsán a szóban forgó szolgáltató adatokat kaphat Önről. Az esetek többségében azonban nem ismerjük a honlap látogatóinak a nevét.
 • Információ és közvetlen marketing: A személyes adatokat hirdetési üzenetek küldéséhez is felhasználjuk. Ha például feliratkozik egy hírlevélre, akkor eltároljuk az elérhetőségét, és e-maileknél információkat a használat módjáról (például, hogy megnyitotta-e az e-mailt és letöltött-e beágyazott képeket), hogy jobban meg tudjuk Önt ismerni, és hogy az ajánlatainkat jobban össze tudjuk hangolni az Ön igényeivel és általánosságban javítani tudjuk. Ha nem ért egyet, letilthatja a felhasználási adatok feldolgozását az e-mail programjában.
 • Versenyek, nyeremény-játékok és hasonló események: Időről időre versenyeket, nyeremény-játékokat és hasonló eseményeket szervezünk. Ennek során feldolgozzuk a kapcsolattartási adatait és a részvételével kapcsolatos információkat a versenyek és a nyeremény-játékok lebonyolítása érdekében, valamint amennyiben szükséges a velünk való kommunikációhoz és hirdetési célokra. További részletek a részvételi feltételekben találhatók.
 • Ügyfél események: Ügyfél-események (pl. promóciós és szponzori események, kulturális és sportesemények) lefolytatása során személyes adatokat is gyűjtünk. Ezek kiterjednek az előfizető vagy leendő ügyfél nevére és postai vagy e-mail címére, és adott esetben további adatokra, pl. születési dátum vagy telefonszám. Ezeket az információkat nem csak az ügyfél események lebonyolításához használjuk fel, hanem azért is, hogy kapcsolatba tudjunk Önnel lépni és jobban meg tudjuk ismerni. További részletek a részvételi feltételekben találhatók.
 • Üzleti partnerek: Együttműködünk különböző cégekkel és üzleti partnerekkel, pl. beszállítókkal, az áruk és szolgáltatások kereskedelmi ügyfeleivel, együttműködő partnerekkel és szolgáltatókkal (például informatikai szolgáltatókkal). Ennek során feldolgozunk személyes adatokat is a szerződések előkészítése, megkötése, lebonyolítása során, ill. könyvelési és egyéb a szerződésekkel összefüggő célokra, a cég kapcsolattartó személyeivel kapcsolatban, mint például azok neve, beosztása és a szerepük a velünk történt kapcsolattartásban. A tevékenységi területtől függően a szóban forgó céget és alkalmazottait is meg kell vizsgálnunk, pl. egy biztonsági ellenőrzésen keresztül. Ebben az esetben további információkat gyűjtünk és dolgozunk fel. Abból a célból is gyűjthetünk és feldolgozhatunk személyes adatokat, hogy javítsuk az ügyfélközpontúságunkat, az ügyfelek elégedettségét és az ügyfelek megtartását (ügyfél / szállítói kapcsolatkezelés).
 • Adminisztráció: A személyes adatokat a saját és a csoporton belüli ügyintézés céljaiból dolgozzuk fel. Például, feldolgozhatjuk a személyes adatokat a számlavezetés, a címkezelés stb. munkálatai során. A személyes adatokat számviteli és archiválási célokra is feldolgozzuk, valamint általában a belső folyamatok felülvizsgálata és fejlesztése során.
 • Vállalati tranzakciók: Előfordulhat, hogy személyes adatokat dolgozunk fel vállalati akvizíciók és értékesítések előkészítésekor és lebonyolításakor, valamint az vagyoni értékek megvásárlása vagy eladása során. Az összegyűjtött vagy továbbított adatok tárgya és terjedelme a tranzakció stádiumától és tárgyától függ.
 • Állásra jelentkezések: Amikor Ön hozzánk állásra jelentkezik, akkor személyes adatokat is feldolgozunk Önnel kapcsolatban. Ehhez általában a szokásos és az álláshirdetésben meghatározott információk és dokumentumok szükségesek.
 • A jogszabályi követelményeknek való megfelelés: A személyes adatok feldolgozása a jogszabályi követelményeknek való megfelelés érdekében történik. Ilyenek például a következők: panaszok és egyéb jelentések átvétele és feldolgozása, belső vizsgálatok lefolytatása vagy dokumentumoknak a hatóságok felé történő továbbítása, vagy ha erre nyomós okunk van, vagy a törvény előírja.
 • Törvényesség: A személyes adatokat különböző konstellációkban dolgozzuk fel jogaink védelme érdekében, pl. bírósági, peren kívüli és a németországi és külföldi hatóságok előtti követelések érvényesítésére, illetve a követelések elleni védelem céljából. Például tisztázhatjuk egy eljárás kilátásait, vagy dokumentumokat nyújthatunk be egy hatóságnak. Ilyen módon feldolgozhatjuk a személyes adatait, vagy továbbadhatjuk harmadik félnek bel- és külföldön, amennyiben ez szükséges és megengedhető.
 • Regisztráció Cremesso Prémium Programba: A prémium programban való részvétel regisztrációhoz kötött, mely regisztráció a www.cremesso.hu oldalon tehető meg. A regisztrációra minden olyan természetes személy, vagy cég jogosult, aki a megjelölt vásárlási időszakban (2017.02.01-től visszavonásig), a Kávé & Hűtő Profi Kft-vel szerződött partneri viszonyban álló Cremesso vásárlási pontok bármelyikén, új Cremesso készüléket vásárol, a programba való belépés feltételeit és az adatkezelési szabályzatot elfogadja, és termékét a regisztrációs űrlap kitöltésével és a vásárlást igazoló számla másolatának elküldésével regisztrálja. A programban sikeresen regisztráló ügyfeleink készülékeinek garanciáját meghosszabbítjuk 5 évre. A Résztvevő elfogadja a Program részvételi és adatkezelési szabályzatát. A Program időtartama: 2017.02.01-től visszavonásig tart.

A jelen Adatvédelmi irányelvek 14 pontjában található táblázat közelebbről megmutatja, hogy milyen jellegű személyes adatokat gyűjtünk és dolgozunk fel Önnek kapcsolatban, hogy azokat hogyan használjuk fel, milyen célokra és milyen jogi felhatalmazás alapján, és hogy Ön köteles-e nekünk megadni a személyes adatait.

6. Kiknek adjuk tovább az Ön személyes adatait?

A munkatársainknak van hozzáférése az Ön személyes adataihoz, amennyire ez az ismertetett célokra szükséges az érintett munkavállalók tevékenységéhez. Ennek során a munkatársak az utasításainkkal összhangban járnak el, és kötelesek titkosan kezelni az Ön személyes adatait.

Előfordulhat, hogy a személyes adatait továbbadjuk harmadik feleknek, ha igénybe szeretnénk venni a szolgáltatásaikat ("szerződéses adatok feldolgozása"). Ez különösen a következő területeken folytatott szolgáltatásokra vonatkozik:

 • üzleti adminisztrációs szolgáltatások (például könyvelés vagy vagyonkezelés);
 • konzultációs szolgáltatások, pl. adótanácsadók, jogászok, üzleti tanácsadók, munkatársak felvétele és elhelyezése területén;
 • informatikai szolgáltatások, pl. adattárolási (hosting), felhőszolgáltatások, e-mail hírlevelek küldésével, adatelemzéssel és feldolgozással kapcsolatos szolgáltatások;

A rendelési adatfeldolgozó kiválasztásával és megfelelő szerződéses megállapodások révén biztosítjuk, hogy az adatok védelmét a harmadik felek is teljes mértékben biztosítsák az Ön személyes adatainak feldolgozása során. A rendelési adatfeldolgozóink kötelesek a személyes adatokat kizárólag a mi megbízásunkból és utasításaink szerint feldolgozni.

A személyes adatokat más cégekkel is meg lehet osztani, és azok saját céljaira (is). Ezekben az esetekben az adatok címzettje jogilag felelős az adatvédelemért. Ez vonatkozik pl. a következő esetekre:

 • Ha olyan tranzakciókat tervezünk vagy végzünk el, mint például vállalat-egyesítések, vagy egyes üzletrészek vagy vagyoni értékek megszerzése vagy eladása, akkor ehhez kapcsolódóan személyes adatokat kell átadni egy másik vállalkozásnak. Ezekben az esetekben a lehető leghamarabb tájékoztatjuk Önt, és igyekszünk minél kevesebb személyes adatot átadni.
 • Személyes adatokat át lehet adni harmadik felek számára, ha azt törvény írja elő. Ezen kívül fenntartjuk magunknak a jogot arra, hogy személyes adatait feldolgozzuk bírósági végzés teljesítése, illetve jogi igények érvényesítése vagy védelme érdekében, vagy ha egyéb jogi okból szükségesnek tartjuk.
 • Közölhetjük az Ön személyes adatait a korábbi munkáltatóival, amikor állásra jelentkezik nálunk (referencia információk) vagy egy jövőbeni munkáltatóval, amikor egy új munkahelyen jelentkezik. De mi ezt nem tesszük meg a kérelme vagy beleegyezése nélkül.
 • Ha Önnel szemben fennálló követeléseket továbbítunk más vállalatoknak, mint például behajtó ügynökségek.

Mikor adjuk ki az Ön személyes adatait külföldre?

A személyes adatainak címzettjei külföldiek is lehetnek (ld.6 pont) az EU-n és EGT kívül is. Lehet, hogy az érintett országok nem rendelkeznek olyan törvényekkel, amelyek az Ön személyes adatait ugyanúgy védik, mint ahogy az érvényben van Svájcban, az EU-ban vagy az EGT-ben. Ha a személyes adatait ilyen államnak adjuk át, akkor kötelezünk arra, hogy megfelelő módon biztosítsa az Ön személyes adatainak a védelmét (DSGVO 46. és 47. cikk). Ennek egyik módja az adatátviteli megállapodások megkötése a személyes adatok harmadik országbeli címzettjeivel, amelyek biztosítják a szükséges adatvédelmet. Ezek közé tartoznak az Európai Bizottság és a szövetségi adatvédelmi és információvédelmi biztos által kiadott vagy elismert szerződések, az úgynevezett szabványos szerződéses feltételek (a jogalap a DSGVO 46. cikk (2) bekezdése). Olyan címzettnek is átadhatók az adatok, aki az US-Privacy-Shield-Programm hatálya alatt végzi a tevékenységét. Kérjük, lépjen velünk kapcsolatba, ha szeretne tőlünk kapni egy másolatot az adatátviteli megállapodásainkból (ld. 2 pont). Egy mintát az általában alkalmazott szerződésekre itt talál. Kivételes esetekben a megfelelő védelem nélküli országba történő továbbítás más esetekben is engedélyezett, pl. kifejezett hozzájárulás alapján (DSGVO 49. cikk, 1. bekezdés, a pont), ha ez egy az érintett személlyel kötött szerződés teljesítéséhez szükséges, vagy ha a szerződéskötést ő kezdeményezi (b pont), egy szerződés mással történő megkötéséhez vagy teljesítéséhez szükséges az érintett személlyel összefüggésben (c pont), vagy törvényes jogok érvényesítése, gyakorlása vagy védelme (e pont) esetén.

8. Hajtunk-e végre profilírozásokat és hozunk automatizált egyéni döntéseket?

A „profilírozás" vagy "profilalkotás" olyan folyamat, amely során a személyes adatokat automatikusan feldolgozzák személyes szempontok, pl. személyes preferenciák, érdeklődési körök, viselkedés vagy tartózkodási hely szerint. Gyakran végzünk profilírozást, pl. a vásárlási magatartás elemzése stb. során.

Az "automatizált egyéni döntések” olyan döntéseket jelentenek, amik automatikusan történnek meg, azaz idevonatkozó emberi hatás nélkül, és amelyeknek Önnel szemben negatív joghatásai vagy más hasonló negatív hatásai vannak. Külön értesítjük Önt, ha egyedi esetekben automatizált egyéni döntéseket alkalmazunk, és ha ezt a törvény előírja.

9. Hogyan védjük az Ön személyes adatait?

Megfelelő biztonsági intézkedéseket vezetünk be, melyek között vannak technikai jellegűek (pl. titkosítás, átnevezés, jegyzőkönyvezés, a hozzáférés korlátozása, adatmentés, stb.), és szervezeti jellegűek (pl. munkatársi utasítások, titoktartási megállapodások, ellenőrzések, stb.), annak érdekében, hogy garantáljuk a személyes adatainak biztonságát, hogy megvédjük Önt jogosulatlan vagy a jogellenes eljárásokkal szemben vagy segítsük az esetleges veszteségek, nem kívánt változtatások, közzététel vagy jogosulatlan hozzáférés kockázatának elkerülését. A biztonsági kockázatokat azonban általában nem lehet teljesen kizárni; bizonyos maradékkockázatok általában elkerülhetetlenek.

10. Meddig tároljuk Ön személyes adatait?

A személyes adatait a személyéhez kötött formában tároljuk mindaddig, amíg az adott célra, amelyhez összegyűjtöttük, szükséges. Ez szerződések esetében általában minimum a szerződéses kapcsolat idejére indokolt. Ezen kívül akkor is tárolunk személyes adatokat, ha jogos érdekünk fűződik a tároláshoz. Erre különösen abban az esetben kerül sor, ha szükségünk van a személyes adatokra igényérvényesítés vagy igény benyújtásával szembeni védekezés vagy archiválás céljából, vagy szükségesek az adatok az informatikai biztonság fenntartásához, vagy ha elévülési időszakok vannak folyamatban szerződéses és nem szerződéses követelésekkel kapcsolatban. Egy elévülési időszak gyakran, pl. tíz év, de lehet néha öt év vagy egy év is. Ezen kívül tároljuk a személyes adatait, amennyiben törvényes tárolási kötelezettségük van. Bizonyos adatok esetében a törvény, pl. tíz éves megőrzési időszakot ír elő. Más adatok esetében rövidebb tárolási időtartamok vannak érvényben, pl. videokamerás ellenőrzéseknél, vagy egyes internetes műveleteket rögzítésénél (naplóadatok). Bizonyos esetekben kérhetjük a hozzájárulását a személyes adatok hosszabb ideig történő tárolásához (például, amikor egy állásra jelentkezik, amiről egy darabig még nem döntünk). A megadott határidők lejárta után töröljük vagy semlegesítjük a személyes adatait.

11. Milyen jogai vannak Önnek a személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatban?

Az adatainak a feldolgozását bármikor kifogásolhatja, és általánosságban visszavonhatja az adatfeldolgozáshoz való hozzájárulását. A kifogás joga különösen a közvetlen reklámokkal kapcsolatos adatfeldolgozással szemben áll fenn (például hirdetési e-mailek ellen).

Ön még a következő jogokkal is rendelkezik:

Az információhoz való jog

Önnek joga van ahhoz, hogy átlátható, világos és átfogó tájékoztatást kapjon arról, hogy miként dolgozzuk fel a személyes adatait és milyen jogokkal rendelkezik a személyes adatok feldolgozásával kapcsolatban. A jelen adatvédelmi irányelvvel ezen kötelezettségünknek teszünk eleget. Ha ezzel kapcsolatban további információkra van szüksége, akkor kérjük, lépjen velünk kapcsolatba (ld. 2 pont).

Tájékoztatáshoz való jog

Önnek jogában áll bármikor szabadon hozzáférni az Önről nálunk tárolt személyes adataihoz, amíg azokat feldolgozzuk. Ez lehetővé teszi, hogy ellenőrizze, milyen személyes adatokat dolgozunk fel Önről, és, hogy ezt az alkalmazandó adatvédelmi szabályoknak megfelelően tesszük-e.

Egyes esetekben az információkhoz való jog korlátozható vagy kizárható, különösen:

 • ha kétségeink vannak a személyazonosságával kapcsolatban, és Ön nem tudja azonosítani magát;
 • mások védelmére (például harmadik fél adatvédelmi kötelezettségének vagy adatvédelmi jogainak megőrzése érdekében);
 • a tájékoztatáshoz való jog túlzott gyakorlása esetén (alternatívaként kérhetünk díjat az információkért); vagy
 • ha a teljeskörű tájékoztatás aránytalanul nagy költségeket eredményezne

Helyesbítéshez való jog

Önnek joga van a helytelen vagy hiányos személyes adatai helyesbíttetéséhez és a tájékoztatáshoz ennek megtörténtéről. Ebben az esetben tájékoztatjuk az érintett adatok címzettjeit az elvégzett módosításokról, kivéve, ha ez lehetetlen vagy aránytalan mértékű intézkedéssel jár.

Törlési jog

Önnek joga van töröltetni személyes adatait. Kérheti a személyes adatai törlését, ha:

 • a személyes adatokra már nincs szükség az elérni kívánt célokra;
 • Ön ténylegesen visszavonta a beleegyezését, vagy ténylegesen kifogást emelt a feldolgozás ellen;
 • a személyes adatokat jogellenesen dolgozzák fel.

Ebben az esetben tájékoztatjuk az érintett adatok címzettjeit az elvégzett módosításokról, kivéve, ha ez lehetetlen vagy aránytalan mértékű intézkedéssel jár.

Egyes esetekben a törlés jogát meg lehet vonni, különösen, ha a feldolgozás feltétlenül szükséges

 • a szólásszabadság gyakorlására;
 • egy jogi feladat ellátása vagy közérdek miatt;
 • jogi igények kielégítéséhez.

A feldolgozás korlátozásának joga

Bizonyos feltételek mellett, Önnek joga van arra, hogy a személyes adatainak feldolgozását korlátozza. Ez például azt jelenti, hogy a személyes adatokat (ideiglenesen) tovább nem dolgozzák fel, vagy a közzétett személyes adatokat (ideiglenesen) eltávolítják egy weboldalról. Ebben az esetben tájékoztatjuk az érintett adatok címzettjeit az elvégzett módosításokról, kivéve, ha ez lehetetlen vagy aránytalan mértékű intézkedéssel jár.

Adatátadáshoz való jog

Önnek jogában áll a számunkra díjmentesen rendelkezésre bocsátott személyes adatokba betekinteni, feltéve, hogy:

 • a konkrét adatfeldolgozás az ön beleegyezésén alapul vagy a szerződés teljesítéséhez szükséges; és
 • a feldolgozás automatizált eljárásokkal történik.

Az egyedi esetektől függően, a személyes adatai továbbíthatók Önnek vagy közvetlenül harmadik félnek.

Panaszbeadási jog

Önnek joga van arra, hogy a személyes adatai feldolgozásának módjával kapcsolatban panaszt nyújtson be egy illetékes felügyeleti hatósághoz.

Visszavonási jog

Önnek joga van arra, hogy bármikor visszavonja a beleegyezését az adatai feldolgozásába. Ezzel azonban a múltban a beleegyezésén alapult feldolgozási tevékenység nem válik jogellenessé.

12. Mire kell még odafigyelni?

A DSGVO megköveteli, hogy az adatfeldolgozásnál alkalmazandó jogalap megnevezésre kerüljön. A személyes adatok feldolgozása különösen akkor megengedett, ha

 • ez szükséges a szóban forgó személy szerződése teljesítéséhez, vagy a kérésére a szerződést megelőző intézkedésekhez (pl. a szerződéskötési igénye megvizsgálásához) (jogalap DSGVO 6. cikk, 1. bekezdés, b pont);
 • jogos érdekeket figyelembe véve szükség van rá, feltéve, ha ezek nem veszélyeztetik az érintett személy alapvető érdekeit, jogait és jogosultságait (jogalap DSGVO 6. cikk, 1. bekezdés, f pont). Jogos érdekek közé tartoznak a saját érdekeink és harmadik fél érdekei is. Ezek nagyon változatosak, és például a következőket tartalmazzák: harmadik félnek szállított/nyújtott termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos szolgáltatások érdekei (pl. megajándékozott személyek); a szerződés keretein kívül is kiváló ügyfélszolgálattal, a jó kapcsolattartás az ügyfelekkel és egyéb kommunikáció fenntartásával kapcsolatos érdekek; reklám és marketing tevékenység érdekei; az érdek, hogy jobban megismerjük ügyfeleinket és más embereket; a termékek és szolgáltatások javítása és újak fejlesztése iránti érdek; a csoporton belüli adminisztrációban és a csoporton belüli kommunikációban felmerülő érdekek, ami egy cégcsoporton belüli együttműködésnél szükséges; a csalás elleni küzdelemnél felmerülő érdekek, például az online boltokban, valamint a bűncselekmények megelőzésével és kivizsgálásával kapcsolatos érdekek; az ügyfelek, az alkalmazottak és más személyek, valamint az adatok, titkok és a vagyon védelmét érintő érdekek; az informatikai biztonság biztosítása iránti igény, különösen a weboldalak, alkalmazások és egyéb informatikai infrastruktúra használatával kapcsolatban; üzleti tevékenység biztosításának és megszervezésének érdekei, beleértve a weboldalak és egyéb rendszerek működtetését és fejlesztését; a vállalatirányítás és a fejlesztés területén fellépő érdekek; társaságok, részegységek és egyéb eszközök eladásából vagy megvásárlásából származó érdekek; jogi követelések érvényesítésének vagy azok elleni védelemnek az érdekei; valamint a svájci jog és a belső szabályok betartásának érdekei;
 • a tényleges hozzájáruláson alapul, amelyet nem vontak vissza (jogalap DSGVO 4. cikk 11. bekezdés, 7. és 8. cikkek);
 • a jogszabályok betartásához szükséges (jogalap DSGVO 6. cikk 1. bekezdés, c pont).

A különösen védendő adatok feldolgozása (ld.3 pont) jobban korlátozva van. Ez a következő esetekben engedélyezett.

 • egy hatályos és kifejezett hozzájárulás megléte esetén, amelyet még nem vontak vissza (jogalap DSGVO 9. cikk 2. bekezdés, a pont);
 • ha olyan személyes adatokra vonatkozik, amelyeket az adatalany bizonyíthatóan nyilvánosan ismertetett (jogalap DSGVO 9. cikk 2. bekezdés, e pont);
 • ha jogi védelem miatt van szükség van rá (jogalap DSGVO 9. cikk 2. bekezdés, f pont);
 • ha szükséges rá bizonyos jogszabályoknak való megfelelés miatt (jogalap DSGVO 9. cikk 2. bekezdés, a pont).

Csak bizonyos feltételek mellett megengedett az adatátvitel külföldre is. Ehhez információt a 7 pontban talál.

A jelen adatvédelmi irányelvek 14 pontjában található táblázatban további adatokat talál arról, hogy jellegzetesen milyen jogalappal lehetséges az adott adatfeldolgozás. Sok adatfeldolgozás összetettsége miatt azonban nem kizárt, hogy egyes esetekben - a körülményektől függően - még más jogalapok is alkalmazásra kerülnek.

A DSGVO ezen kívül azt is előírja, hogy Önt tájékoztatni kell arról, hogy Ön akár jogszabály vagy szerződés értelmében köteles-e a személyes adatait megadni, illetve, hogy szükség van-e erre egy szerződés megkötéséhez, és milyen következményei vannak, ha nem történik meg. Általában azonban Ön nem köteles a személyes adatait nekünk megadni, kivéve, ha szerződéses viszonyban áll velünk, amely egy ilyen kötelezettséget eredményez. Egyébként pedig azokat a személyes adatokat kell beszereznünk és feldolgoznunk, amik a szerződéses kapcsolatok létrehozásához és lebonyolításához és az ehhez kapcsolódó kötelezettségek teljesítéséhez szükségesek, vagy törvényileg elő vannak írva. Ellenkező esetben nem tudjuk megkötni, vagy tovább folytatni a vonatkozó szerződést. Bizonyos adatok feldolgozása weboldalak használatánál is kötelező. Itt Ön azonban megakadályozhatja a sütik használatát (erről több információt a jelen adatvédelmi irányelvekben talál). Egyes adatok naplózását, amik azonban nem személyes jellegűek, mint például az IP-cím, nem lehet megakadályozni technikai okok miatt.

Bizonyos körülmények között, Ön akarhatja vagy köteles nekünk harmadik fél személyes adatait megadni. Rá kell mutatnunk arra, hogy Ön köteles ebben az esetben az érintett személyeket erről értesíteni és tájékoztatni a jelen Adatvédelmi irányelvekről a személyes adatok megadásának helyességét bizonyítandó.

13. A jelen Adatvédelmi irányelvek változtatásai

A jelen adatvédelmi irányelvek időnként módosításra kerülhetnek, különösen akkor, ha megváltoztatjuk az adatfeldolgozási folyamatainkat vagy ha új jogszabályokat kell alkalmazni. Tájékoztatjuk azokat az egyéneket, akinek az elérhetőségeit nálunk eltároltuk, ha jelentős változások kerültek bevezetésre, ha ez lehetséges túlzott mértékű intézkedések nélkül. Általában minden adatfeldolgozásra érvényes, de az adatvédelmi irányelvekre mindenképpen, hogy mindig az aktuális állapot az érvényes.

14. Az adatgyűjtés indoka; Terjedelem, cél és rendelkezésre állítási követelmények; jogalap a feldolgozásához

14.1 Kommunikáció
14.2 Honlapunk meglátogatása
14.3 Információ és direkt marketing
14.4 Részvétel versenyeken, nyereményjátékokon és hasonló rendezvényeken
14.5 Részvétel ügyfél-eseményeken
14.6 Kapcsolat a cégünkkel, mint üzleti partnerrel
14.7 Adminisztráció
14.8 Céges tranzakciók
14.9 Állásra pályázás
14.10 Jogszabályi követelményeknek való megfelelés
14.11 Jogi védelem
14.12 Premium Programban

Ebben a táblázatban részletes információkat talál az egyes feldolgozási célokról, a feldolgozott személyes adatokról, az alkalmazandó jogalapról, és az esetleges kötelezettségről a szóban forgó személyes adatokkal kapcsolatban. Felhívjuk azonban a figyelmét arra, hogy a teljes körű felsorolás sok esetben lehetetlen.

14.1 Az adatgyűjtés indoka: Kommunikáció

Feldolgozott személyes adatok

Személyes adatokat gyűjtünk és dolgozunk fel, ha Ön írásban, elektronikus úton vagy telefonon felveszi velünk a kapcsolatot, vagy ha mi keressük meg Önt, például ha amikor kapcsolatba lép az ügyfélszolgálattal, és ha e-mailt vagy levelet ír nekünk, vagy felhív bennünket, valamint akkor, amikor a honlapunkon egy megjegyzést tesz közzé. Ezen alkalmak során kapcsolati és kommunikációs adatokat dolgozunk fel, amelyekhez leginkább az alábbi személyes adatok tartoznak:

 • Név;
 • a kommunikáció típusától függően, kapcsolati adatok, így például a levelezési cím, az e-mail cím és a telefonszám;
 • ill. esetleg adatok harmadik félről, aki a kommunikáció során megemlítésre került;
 • a kommunikáció tartalma és időpontja.

A személyes adatok pontos köre nagy részben a kommunikáció tartalmától függ. Ha Ön ezeken kívül is szeretne adatokat velünk közölni, akkor azokat is feldolgozzuk. A velünk folytatott telefonbeszélgetéseket is felvesszük, amiről viszont Önt előzetesen értesítjük.

A feldolgozás célja és a rendelkezésre állítási kötelezettség

A személyes adatokat ebben az összefüggésben a következő célokkal dolgozzuk fel:

 • Kapcsolattartás Önnel;
 • Ügyfélszolgálat és annak karbantartása;
 • Minőségbiztosítás és képzés;
 • minden más feldolgozási cél, amennyiben erre a kommunikáció folytán szükség van (például szerződések teljesítése).

Ön általában nem köteles megadni nekünk bizonyos információkat. De mi Önnek a kérdéseire gyakran csak úgy tudunk válaszolni és kommunikálni Önnel, ha bizonyos minimális információt el tudunk Önről tárolni. Ha nem szeretné, hogy felvegyük a telefonbeszélgetéseket, mindig van lehetősége, hogy megszünteti a hívást és más úton lép kapcsolatba az ügyfélszolgálatunkkal (például e-mail).

Jogalap

Ha a kapcsolatfelvétel az Ön kezdeményezésére történik, akkor azt úgy értelmezzük, hogy Ön hozzájárul ahhoz, hogy a személyes adatait feldolgozzuk (jogalap DSGVO 6. cikk, 1. bekezdés, a pont, ill. 9. cikk, 2. bekezdés, a pont). Az ügyfélszolgálaton és a kapcsolatfelvételkor történő adatrögzítés azért is szerepel a jogos érdekeink sorában, (jogalap DSGVO 6. cikk, 6. bekezdés, f pont), mert ez lehetővé teszi számunkra, hogy kommunikálni tudjunk az ügyfelekkel és más emberekkel, hogy javítsuk a szolgáltatásaink minőségét, elkerüljük a hibákat az eljárásainkban és magasabb vevői elégedettséget érjünk el.

14.2 Az adatgyűjtés indoka: A honlapunk meglátogatása

Feldolgozott személyes adatok

Műszaki adatok: Technikai okokból minden alkalommal, amikor meglátogatják a weboldalainkat, bizonyos adatokat naplófájlokként automatikusan összegyűjtünk és eltárolunk a látogatókról. Ezek például a következő adatok:

 • IP-cím és eszköz-specifikus információk, például a MAC-cím és az eszköz operációs rendszere;
 • a felhasználó internet szolgáltatója;
 • a tartalom elérése és a weboldal látogatásának dátuma és időpontja.

Sütik: A funkcionalitástól függően sütiket tárolunk el. A sütik olyan apró fájlok, amiket az Ön böngészője automatikusan létrehoz, és amelyek a készülékén (táblagépen, számítógépen, okostelefonon stb.) eltárolódnak, amikor Ön a honlapunkat meglátogatja. Egyrészt olyan munkamenet-sütiket használunk, amelyekben egyedi azonosító számot tárolunk, úgynevezett munkamenet-azonosítót, valamint a sütik származási és tárolási idejét. Ezek a sütik törlődnek minden alkalommal a weboldalunkon történt látogatás befejezése után. Ilyen sütiket használunk, pl. a bevásárlókocsi tartalmának ideiglenes tárolására. Másrészt használunk olyan állandó sütiket, amelyek a böngésző munkamenet befejezése után is eltárolásra kerülnek. Az ilyen sütiket arra használjuk, hogy felismerjük a látogatókat egy későbbi látogatás során.

Néhány süti harmadik féltől is származhat. Ez a helyzet akkor, amikor a weboldalunkon olyan funkciókat használunk, amelyeket harmadik felek állítanak rendelkezésünkre. Ez olyan értékelési szolgáltatásokra vonatkozik, amelyek szintén sütikkel dolgoznak; nézze meg a táblázatban a "Látogassa meg weboldalunkat (értékelések)" című tájékoztató anyagot.

A műszaki adatok és a sütik gyakran nem tartalmaznak személyes adatokat. Gyakran nem tudjuk az így összegyűjtött adatokat egy adott személyhez hozzárendelni.

A felhasználói viselkedés értékelése: A honlapunkon igénybe vesszük a Google Analytics szolgáltatást is, amely a Google, Inc. USA egy szolgáltatása. A Google Analytics olyan sütiket használ, amelyek lehetővé teszik a webhely használatának elemzését. Ezen keresztül információk kerülnek eltárolásra az Ön webhely használatával, és a használt eszközzel (táblagépen, számítógépen, okostelefonon stb.) kapcsolatban a honlapunk vonatkozásában. Ezek például a következő használati adatok:

 • A böngésző típusa és verziója;
 • annak a weboldalnak a címe (URL), ahonnan ÖN a honlapunkra jutott;
 • A szolgáltató neve;
 • a terminál IP-címe;
 • A weboldalunkhoz való hozzáférés napja és ideje;
 • A meglátogatott oldalak és a tartózkodás időtartama.

Ezek az információk az Egyesült Államok Google szerverein eltárolásra kerülnek. Az Ön IP-címe az EU-ban vagy az EGT-ben semlegesítésre kerül, ha Ön aktiválja az anonimizálási funkciót. Csak egészen kivételes esetekben kerül a teljes IP-cím továbbításra az USA-ba. A Google az USA-ban hozzá van kapcsolva a következő linkhez US-Privacy-Shield-Program. A Google Analytics ezen kívül lehetővé teszi az adatok, a munkamenetek és az interakciók több eszközön történő hozzárendelését egy álneves felhasználói azonosítóhoz, elemezve egy névtelen felhasználó tevékenységét az eszközökön keresztül. Ehhez további információkat itt talál Használati feltételek ill. az Adatvédelmi iránylevek von Google.

Hasonló szolgáltatásokat használunk más szolgáltatóktól is. A szolgáltatók általában nem kapnak személyes adatokat, de rögzíthetik a felhasználó viselkedését a kérdéses webhelyen, pl. sütik és más technológiák használatával. Ezekkel az adatokkal más weboldalakhoz hasonló információkhoz lehet kapcsolni. Egy adott felhasználó viselkedése több webhelyen és több eszközön is felvehető. Az adott szolgáltató ezen adatokat saját céljaira is felhasználhatja, pl. a saját weboldalán és a hirdetésekkel ellátott más weboldalakon történő személyre szabott reklámozáshoz. Ha egy felhasználó regisztrálva van a szolgáltatónál, a szolgáltató hozzá rendelheti a használati adatokat az adott személyhez. Ehhez be kell szerezni a szóban forgó személy hozzájárulását, és meg kell adni neki a hozzájárulás visszavonásának lehetőségét az általa megadott feltételek szerint. Az ilyen személyes adatok feldolgozása itt a szolgáltató felelőssége és a saját adatvédelmi politikája szerint történik.

A feldolgozás célja és a rendelkezésre állítási kötelezettség

Az Ön személyes adatait ebben az összefüggésben a következő célokra dolgozzuk fel:

 • A weboldal rendelkezésre állítása: Egyes naplófájlok és sütik rögzítése technikai okokból kötelező a weboldal és funkcióinak biztosítására. Más sütik segítenek abban, hogy biztosítsuk a különféle funkciók és ajánlatok rendelkezésre állását a weboldalunkon.
 • A honlap személyreszabása: Egyes sütiket arra használunk, hogy az online szolgáltatásokat az Ön igényeihez szabjuk (például a nyelv kiválasztásával).
 • A weboldal adminisztrációja: A naplófájlok és a sütik tárolása és feldolgozása segít a weboldalunk biztonságának fenntartásában, a hiba-javításában és a csalás elleni küzdelemben.
 • A harmadik féltől származó sütik lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy olyan szolgáltatásokat nyújtsanak, vagy hirdetéseket tegyenek közzé, amelyek Önt érdekelhetik.

Az említett adatok gyűjtése nem kötelező, de sok esetben szükséges a weboldal és az egyes funkciók használatához. Ön azonban képes az eszközét úgy konfigurálni, hogy az új sütik létrehozása előtt megjelenjen egy üzenet. Ez lehetővé teszi a sütik elutasítását. Ezen kívül lehetősége van a sütik törlésére is a készülékén. Lehetősége van arra is, hogy megakadályozza a sütik által generált adatok (beleértve az IP-címét is) gyűjtését és ezen adatok feldolgozását egy megfelelő böngésző bővítmény letöltésével és telepítésével. A sütik megtagadása vagy letiltása azonban azt jelenti, hogy nem használhatja a webhely összes funkcióját.

Ezeket az információkat különösen arra használjuk, hogy jobban megértsük a weboldalunk használatát, valamint hogy javítsuk annak tartalmát, funkcionalitását és megtalálhatóságát. Például, így láthatjuk, hogy mely oldalakon keresztül érkezik hozzánk a legtöbb látogató, mely oldalakat látogatják meg leggyakrabban és mely oldalakról távoznak el a legtöbben.

Ki is értékelhetjük ezeket a személyes adatokat, és összeköthetjük más személyes adatokkal, például nem személyes statisztikákkal és más személyes adatokkal, amiket Önről eltároltunk, annak érdekében, hogy bizonyos termékekre vagy szolgáltatásokra vonatkozóan Önnek, a preferenciáinak és elképzeléseinek megfelelő információkat adhassuk meg.

Megakadályozhatja a Google Analytics használatát azzal, hogy telepít, egy kiegészítést a böngészőjéhez, egy un. Browser-Add-on, installálásával. [Beállíthat egy un. Opt-Out-Cookie opciót is, azzal, hogy ide kattint. Egy Opt-Out-Cookie opció megakadályozza a jövőbeni adatgyűjtést. De ez csak néhány meghatározott böngésző típus esetében érvényes. Ha meg akarja akadályozni az adatok tárolását a különböző terminálokon, akkor mindenképpen be kell kapcsolja az un. Opt-Out funkciót minden terminálon és böngészőn. Ha a böngészőben Ön törli a sütijeit, akkor azok az Opt-out-Cookie funkción keresztül is el lesznek távolítva.

Lehetősége van arra is, hogy visszavonja a szolgáltatóknál az egyetértését (lásd a bal oldali oszlopban szereplő információkat), vagy kifogásolja azok feldolgozását, a következő linken pl. a Google-nél https://adssettings.google.com.

Jogalap

A naplófájlok és a sütik feldolgozása a megadott célokra azonban törvényes érdekünk (jogalap DSGVO 6. cikk, 1. bekezdés, f pont). Bizonyos sütik például szükségesek az egyes beállítások vagy bevásárlókocsik tartalmának mentéséhez. Ez a személyre szabás azonban érdeke a weboldalaink látogatóinak is. A weboldalaink használatának elemzése szintén jogos érdekeket képvisel.

Az említett feldolgozási célok törvényes érdekünket képezik (jogalap DSGVO 6. cikk, 1. bekezdés, f pont). A webhelyeink nagyon fontos eszközei az ügyfélkommunikációnknak és az ügyfél-szerzési tevékenységeinknek. Fontos számunkra, hogy honlapunk működőképes, vonzó és személyre szabott legyen.

14.3 Az adatgyűjtés indoka: Információ és közvetlen marketing

Feldolgozott személyes adatok

Különösen akkor, amikor Ön egy elektronikus hírlevélre vagy más elektronikus kommunikációra jelentkezik, fontos, hogy a következő személyes adatokat feldolgozzuk:

 • Az Ön neve;
 • Az Ön e-mail címe és / vagy mobil száma;
 • hozzájárul-e ahhoz, hogy megkapja a tájékoztatást az ilyen jellegű értesítésekkel kapcsolatban, ill. ezt joga van elutasítani.

Szintén jogunkban áll feldolgozni olyan személyes információkat, amik, a kapcsolattartás során felmerülnek, beleértve a következő személyes adatokat:

 • Adatok üzenetek küldése közben;
 • Ezek elküldése és szükség esetén továbbítása során;
 • Linkekre kattintásokkal (cél, dátum és időpont).

Ki is értékelhetjük ezeket a személyes adatokat, és összeköthetjük más személyes adatokkal, például nem személyes statisztikákkal és más személyes adatokkal, amiket Önről eltároltunk, annak érdekében, hogy bizonyos termékekre vagy szolgáltatásokra vonatkozóan Önnek, a preferenciáinak és elképzeléseinek megfelelő információkat adhassuk meg.

A feldolgozás célja és a rendelkezésre állítási kötelezettség

Az Ön személyes adatait azért dolgozzuk fel, hogy az elektronikus kommunikációt, valamint a hirdetéseket az Ön igényeinek megfelelően tudjuk kialakítani.

Személyes adatok használatával üzeneteket azért alkalmazunk és vonunk be különböző akciós tevékenységeinkbe, hogy ez által javítsuk és célirányosabbá tegyük az ajánlatainkat.
Ez az adatfeldolgozás az Ön önkéntes hozzájárulásával történik. Ha azonban nem adja meg a személyes adatait, különösen az e-mail címét, akkor nem tudjuk Önnek ezt a szolgáltatást nyújtani. Ön bármikor visszavonhatja az elektronikus hírlevelekhez való hozzájárulását, azzal ha leiratkozik erről a szolgáltatásról.

Jogalap

Mi az elektronikus hírlevélre feliratkozás iránti kérelmét úgy értelmezzük, hogy Ön ezzel hozzájárul ahhoz, hogy a személyes adatait meghatározott célokra felhasználhassuk (jogalap DSGVO 6. cikk, 1. bekezdés, a pont). Jogos érdekünk fűződik ezen kívül a levél útján történő közvetlen reklám közzététele irányában, és az ilyen reklámra adott válasz kiértékelésében. Mindkettő fontos számunkra, hogy sikeresen vehessünk részt a piaci versenyben.

14.4 Az adatgyűjtés indoka: Részvétel versenyeken, nyereményjátékokon és hasonló rendezvényeken

Feldolgozott személyes adatok

Személyes adatokat gyűjtünk és dolgozunk fel, amikor Ön versenyeken, nyereményjátékokon és hasonló rendezvényeken ("rendezvény") vesz részt. A feldolgozott személyes adatok köre az eseménytől függően változhat. Ez különösen a következő személyes adatokat tartalmazza:

 • az Ön neve;
 • a születési dátuma;
 • az elérhetőségi adatai;
 • a részvétel ténye;
 • a részvétel időpontja;
 • esetleges levélváltás az eseményről.

További részletek a részvételi feltételekben találhatók.

Ki is értékelhetjük ezeket a személyes adatokat, és összeköthetjük más személyes adatokkal, például nem személyes statisztikákkal és más személyes adatokkal, amiket Önről eltároltunk, annak érdekében, hogy bizonyos termékekre vagy szolgáltatásokra vonatkozóan Önnek, a preferenciáinak és elképzeléseinek megfelelő információkat adhassuk meg.

A feldolgozás célja és a rendelkezésre állítási kötelezettség

A rendezvényekkel kapcsolatos személyes adatait feldolgozzuk az esemény lebonyolítása és a győztes kiértesítése érdekében. A nevét és a kapcsolattartási adatait promóciós célokra is felhasználhatjuk.

Az ilyen eseményeken való részvétel önkéntes, de nem lehetséges személyes adatok megadása nélkül.

Jogalap

Ha Ön részt vesz egy rendezvényen, akkor ezzel hozzájárulását adja ahhoz, hogy a személyes adatai ebből a törvény által megengedett célból feldolgozásra kerüljenek (jogalap DSGVO 6. cikk, 1. bekezdés, a pont). Az említett feldolgozási célok törvényes érdekünket is képezik (jogalap DSGVO 6. cikk, 1. bekezdés, f pont). Ezzel jobban testre tudjuk szabni a szolgáltatásainkat az Ön igényeihez és érdekeihez igazodva, valamint bővíteni és javítani tudjuk a szolgáltatásainkat. Ez fontos számunkra, hogy sikeresen vehessünk részt a piaci versenyben.

14.5 Az adatgyűjtés indoka: Részvétel ügyfél-eseményeken

Feldolgozott személyes adatok

Személyes adatokat dolgozunk fel, amikor meghívjuk Önt az ügyfél-rendezvényeinkre (pl. promóciós események, szponzori események, kulturális és sportesemények). Ezek különösen a következő - esetlegesen nagyon védett- személyes adatokat tartalmazzák:

 • Az Ön neve;
 • az elérhetőségi adatai;
 • Az Ön részvételi szándéka vagy ennek hiánya;
 • további az ügyfél-eseménnyel kapcsolatos adatok, mint pl. az Ön születési dátuma.

Ki is értékelhetjük ezeket a személyes adatokat, és összeköthetjük más személyes adatokkal, például nem személyes statisztikákkal és más személyes adatokkal, amiket Önről eltároltunk, annak érdekében, hogy bizonyos termékekre vagy szolgáltatásokra vonatkozóan Önnek, a preferenciáinak és elképzeléseinek megfelelő információkat adhassuk meg.

A feldolgozás célja és a rendelkezésre állítási kötelezettség

Feltétlenül használjuk az Ön személyes adatait, ha meg akarjuk hívni egy rendezvényre, vagy ha szeretnénk informálni Önt esetleg érdeklő eseményekről. Így célzottan tudjuk a figyelmét felvívni azokra a rendezvényeinkre, amelyek reményeink szerint Önt érdekelhetik. Az ügyfél eseményeken való részvétel önkéntes, de nem lehetséges személyes adatok megadása nélkül.

Jogalap

Az Ön személyes adatait feldolgozzuk, azt követően, hogy Ön erre nekünk a hozzájárulását adta (jogalap DSGVO 6. cikk, 1. bekezdés, a pont), azzal kapcsolatban, hogy tájékoztassuk Önt az aktuális ügyfél-rendezvényekről, vagy ha regisztrált az egyik ügyféloldalunkon.

Ezen kívül a fent említett feldolgozás a törvényes érdekünknek is megfelel (jogalap DSGVO 6. cikk, 1. bekezdés, f pont), mert lehetővé teszi számunkra, hogy személyesen felvehessük Önnel a kapcsolatot és jobban megismerhesssük. Ezzel jobban testre tudjuk szabni a szolgáltatásainkat az Ön igényeihez és érdekeihez igazodva, valamint bővíteni és javítani tudjuk azokat. Ez fontos számunkra, hogy sikeresen vehessünk részt a piaci versenyben.

14.6 Az adatgyűjtés indoka: Kapcsolat a cégünkkel üzleti partnerként

Feldolgozott személyes adatok

Ha Ön egy olyan cégnél dolgozik, amely árukat szállít vagy szolgáltatásokat nyújt nekünk, vagy tőlünk igénybe vesz, vagy akikkel más módon együttműködünk, akkor mi az Ön olyan személyes adatait feldolgozzunk, mint például:

 • az Ön neve;
 • a rangja, funkciója, tevékenységi köre és kapcsolata az érintett vállalattal;
 • a szakmai életpályának állomásai;
 • a kapcsolattartása velünk.

További személyes adatokat is feldolgozunk Önről, esetleg érzékeny személyes adatokat is, ha együtt akarunk dolgozni a cégével (például a biztonsági ellenőrzések). Ha Ön a helységeinkben fog dolgozni, akkor feldolgozzuk az egyéb elérhetőségi adatait is, mint például a következők:

 • nemzetiség és tartózkodási engedélyek;
 • útlevél és igazolvány másolatok:
 • bűnügyi nyilvántartási adatok és büntetőjogi intézkedések;
 • adatok a felhasználói fiókokról és azok használatáról;
 • jelvényszám és alkalmazotti státusz;
 • adatok az informatikai infrastruktúránk használatáról;
 • videó felvételek (ha olyan területen tartózkodik, amely videó megfigyelés alatt van).

Külön felhívjuk a figyelmét az ilyen jellegű adatfeldolgozásra, ill. kérjük az Ön beleegyezését.

A feldolgozás célja és a rendelkezésre állítási kötelezettség

A személyes adatok feldolgozását különösen az alábbi célokra használjuk fel:

 • Annak megvizsgálására, hogy vegyünk-e igénybe szolgáltatásokat az Ön cégétől, vagy nyújtsuk-e Önöknek a mi szolgáltatásainkat, vagy, hogy együttműködjünk-e az Önök cégével (például alkalmassági tesztek, vagy összeférhetetlenségi vizsgálat stb.);
 • hogy ellenőrizzük, hogy a vállalata biztosítja-e a szükséges védelmet, pl. akkor ha személyes adatokat fog feldolgozni a nevünkben;
 • az Önökkel történő kommunikáció során, pl. szerződések keretében;
 • a munkatársaink munkavégzése során Önöknél vagy az Ön alkalmazottainak nálunk történő bevetése során;
 • oktatási célokra;
 • ellenőrzési és teljesítmény minősítési célokra;
 • a vállalati akvizíciók és értékesítések és hasonló ügyletek előkészítéséhez és elszámolásához;
 • az ügyfél és a szállítói kapcsolatok menedzsmentjéhez, hogy megismerjük Önt és a vállalkozását, hogy javítsuk az ügyfélközpontúsági és a vevői elégedettségi mutatóinkat, (Customer Relationship Management, „CRM“);
 • számviteli célokra;
 • informatikai és egyéb erőforrásaink kezelésére és felügyeletére;
 • hogy személyes adatokat cseréljünk Önökkel a csoporton belül.

Ön nem köteles megadni nekünk az említett személyes adatokat. Ha nem kívánja megadni a szükséges személyes adatokat, akkor lehet, hogy nem tudunk Önnel együttműködni. Kivételes esetekben jogilag kötelező a személyes adatok feldolgozása.

Jogalap

Ez a feldolgozás törvényes érdekünkben áll (jogalap DSGVO 6. cikk, 1. bekezdés, f pont), mivel lehetővé teszi számunkra az áruk és szolgáltatások igénybevételét és értékesítését. Jogos érdekünk a visszaélések megelőzése és a megfelelő szintű biztonság megteremtése. Az ügyfélszolgálat is törvényes érdekünkben áll. Ha van Önnel érvényben egy szerződés, vagy szándékozunk Önnel egy szerződést kötni, akkor az Ön személyes adatait fel kell dolgozzuk a szerződés megkötése és lebonyolítása érdekében (jogalap DSGVO 6. cikk, 1. bekezdés, b pont).

Ha az említett célokra különösen érzékeny személyes adatokat dolgozunk fel, akkor ezt általában a jogok érvényesítésére, vagy ellenünk benyújtott igényekkel szembeni védelemre használjuk az Ön kifejezett hozzájárulásával (jogalap DSGVO 9. cikk, 1. bekezdés, a és f pontok).

14.7 Az adatgyűjtés indoka: Adminisztráció

Feldolgozott személyes adatok

A belső ügyintézésünk során feldolgozzuk ügyfeleink, üzleti partnereink és harmadik felek olyan személyes adatait, amelyek különösen érzékenyek lehetnek. Pl. az informatika adminisztrációjának részeként.

A feldolgozás célja és a rendelkezésre állítási kötelezettség

Ezeket a személyes adatokat különösen a következő célokra dolgozzuk fel:

 • belső folyamatok áttekintése és javítása;
 • könyvelés;
 • archiválás;
 • kiképzés;
 • egyéb adminisztrációs célok.

Ezek a célok vonatkozhatnak ránk vagy kapcsolt vállalkozásokra.

Jogalap

Az említett feldolgozások a szerződések végrehajtásához szükségesek (jogalap DSGVO 6. cikk, 1. bekezdés, b pont). A vállalaton belüli és a csoporton belüli ügyintézés jogos érdeke is szükséges (jogalap DSGVO 6. cikk, 1. bekezdés, f pont).

14.8 Az adatgyűjtés indoka: Vállalati tranzakciók

Feldolgozott személyes adatok

Bizonyos esetekben olyan ügyleteket folytathatunk le, amelyekben cégeket, társaságok részeit vagy más vagyoni értékeket adunk el, terhelünk meg vagy szerzünk be. Ebben az összefüggésben olyan személyes adatokat dolgozunk fel, amelyek hatóköre a tranzakció objektumától és szakaszától függ, és amelyek érzékeny személyes adatokat is tartalmazhatnak. Bizonyos körülmények között az ilyen információkat a potenciális vállalkozó tudomására hozhatjuk vagy tőle beszerezhetjük, amennyiben ez megengedett. Amikor követeléseket adunk el, átadjuk a vevőnek, pl. az információt a követelés okairól és összegéről, és adott esetben az adós hitelképességéről és viselkedéséről.

A feldolgozás célja és a rendelkezésre állítási kötelezettség

Ezen adatfeldolgozás célja különösen a megfelelő tranzakciók ellenőrzése és szükség esetén elvégzése. Ez megkívánhatja a bejelentést hazai és külföldi hatóságok részére is.

Jogalap

Az említett feldolgozások a szerződések végrehajtásához szükségesek (jogalap DSGVO 6. cikk, 1. bekezdés, b pont). Ez egyébként jogos érdekünket is képezi. (jogalap DSGVO 6. cikk, 1. bekezdés, f pont).

Ha érzékeny személyes adatokat dolgozunk fel, akkor ezt általában az Ön kifejezett beleegyezésével tesszük (jogalap DSGVO 9. cikk, 2. bekezdés, a pont).

14.9 Az adatgyűjtés indoka: Állás pályázat

Feldolgozott személyes adatok

Ha állásra szeretne jelentkezni nálunk, akkor feldolgozzuk a kapcsolattartási adatait és a rendelkezésünkre bocsátott információkat (például korábbi munkahelyek, családi állapot, önéletrajz, ismeretek és készségek, érdekek, referenciák, képesítések, tanúsítványok stb.). Ez magában foglalhatja az Ön különlegesen védett személyes adatait is, pl. egészségügyi adatok vagy a szakszervezeti tagsági adatok. A munkaköri alkalmazás során további személyes adatokra van szükség a feladattól és a profiltól függően.

A feldolgozás célja és a rendelkezésre állítási kötelezettség

Az Ön személyes adatait feldolgozzuk, hogy ellenőrizzük a megfelelő alkalmasságot a szóban forgó munkára, megbeszéljük Önnel a munkaviszony körülményeit, és ha szükséges, a szerződés előkészítését és megkötését. A beleegyezésével megőrizhetjük az adatait, még akkor is, ha akár az Ön akár a mi döntésünk alapján nem kerül sor az Ön alkalmazására, de esetleg szóba jöhet egy jövőbeli foglalkoztatás. Az említett személyes adatok megadása önkéntes, de nem tudjuk Önt alkalmazni a szükséges személyes adatok nélkül.

Jogalap

Ha munkára jelentkezik nálunk, akkor feldolgozzuk a személyes adatait, ami szükséges egy esetleges szerződéshez (jogalap DSGVO 6. cikk, 1. bekezdés, a pont). A pályázatát az Ön beleegyezésének tekintjük (jogalap DSGVO 6. cikk, 1. bekezdés, a pont és 9. cikk, 2. bekezdés, a pont).

14.10 Az adatgyűjtés indoka: Megfelelés a jogszabályi követelményeknek

Feldolgozott személyes adatok

A jogi kötelezettségek teljesítése érdekében szükség lehet a személyes adatok feldolgozására. Ilyen eset pl. amikor panaszokat és hivatali visszásságokról szóló jelentéseket kezelünk, vagy ha egy hatóság olyan dokumentációt igényel, vagy vizsgálatot folytat, amely magában foglalja az Ön nevét és elérhetőségét. Lehetséges, hogy olyan belső vizsgálatokat is folytatunk, amelyekben szerepelnek az Ön személyes adatai is.

A feldolgozás célja és a rendelkezésre állítási kötelezettség

A személyes adatokat a következő célokra dolgozzuk fel:

 • A jogi kötelezettségek betartásának biztosítására, beleértve a bírósági vagy közigazgatási szervektől érkező utasításokat is;
 • A megfelelés biztosítására irányuló megelőző intézkedések céljából;
 • Intézkedések céljából a visszaélések felderítésére és kivizsgálására.

Jogalap

Az ebből a célból történő feldolgozás a jogi kötelezettségek és a jogos érdekek tiszteletben tartásához szükséges (jogalap DSGVO 6. cikk, 1. bekezdés, c pont).

14.11 Az adatgyűjtés indoka: Törvényesség

Feldolgozott személyes adatok

A személyes adatokat jogaink védelme érdekében dolgozzuk fel, pl. bírósági, peren kívüli és a németországi és külföldi hatóságok előtti követelések érvényesítésére, illetve a követelések elleni védelem céljából. Például tisztázhatjuk egy eljárás kilátásait, vagy dokumentumokat nyújthatunk be egy hatóságnak. Lehetséges, hogy a hatóságok felkérnek bennünket, hogy közzé tehessék a személyes adatokat tartalmazó dokumentumokat. Az érintett személyek elérhetőségein túl további személyes adatokat dolgozunk fel a konstellációtól függően, pl. Információ az olyan eljárásokról, amelyek vitát okoztak vagy okozhatnak. Ez olyan személyes adat is lehet, amely különleges védelmet igényel.

A feldolgozás célja és a rendelkezésre állítási kötelezettség

A személyes adatokat a következő célokra dolgozzuk fel:

 • Igényeink tisztázására és érvényre juttatására, beleértve a leányvállalataink, szerződéseink és üzleti partnereink igényeit is;
 • Védelem céljából az ellenünk, a munkatársaink, kapcsolt vállalkozásaink, valamint szerződéseink és üzleti partnereink ellen;
 • A folyamatokkal kapcsolatos és más jogi, gazdasági és egyéb kérdések tisztázására;
 • Részvétel céljából a német és külföldi bíróságok és hatóságok előtt folyó eljárásokban.

Jogalap

Az említett feldolgozások a szerződések végrehajtásához szükségesek (jogalap DSGVO 6. cikk, 1. bekezdés, b pont). Jogos érdekünk érvényre juttatása céljából és adott esetben harmadik személyek jogos érdekei védelmében is (jogalap DSGVO 9. cikk, 2. bekezdés, f pont).

14.12 Premium Programban

Feldolgozott személyes adatok

Feldolgozott személyes adatok és a feldolgozás célja

A személyes adat:

 • vezeték-, és keresztnév,
 • lakcím
 • email cím
 • telefonszám

Az adatkezelés célja:

 • a kapcsolatfelvételhez, a vásárló beazonosításához szükséges.
 • a vásárló beazonosításához szükséges
 • adategyeztetés
 • a kapcsolattartás

Adatkezelés időtartama: az adatok megadásától, a vásárolt termék regisztrálásától, illetve a regisztráció jóváhagyásától számított 5 évig, valamint a vonatkozó program lezárásáig, illetve a Résztvevői hozzájárulás visszavonásáig tart.

Jogalap

A Programban való részvétel során a Kávé & Hűtő Profi Kft. a GDPR 6. cikk 1. bek. a) pontja szerint a Résztvevő hozzájárulása alapján kezeli a Részvevő fentiekben meghatározott személyes adatait a Felhasználó megadott felületen történő regisztrációja, továbbá a Program lebonyolítása, működtetése érdekében.