ENGEDJE, HOGY MEGGYŐZZÜK! ÍME 11 ÉRV

FENNTARTHATÓSÁG

A fenntarthatóság elkötelezettje

A fenntartható üzleti siker záloga, a természettudatos emberi cselekvés

MEGÚJULÓ NYERSANYAGOKBÓL KÉSZÜLT KÁVÉKAPSZULÁK

A Cremesso kávékapszulák már 65 százalékban fagyantából készülnek. A kapszulák a többi háztartási szeméttel együtt kidobhatók, komposztálni nem lehetséges. A kapszula sokáig látja el feladatát és őrzi a kávé aromáját, így biztosítva a hosszantartó élvezhetőséget. Ezzel a lépéssel tesszük a Cremesso kávéfőzési rendszerét még fentarthatóbbá.

A Cremesso kávékapszuláknak legalább 65 százaléka megújuló nyersanyagból (fagyantából) készül, melyek így megfelelnek az ISCC biomassza tanúsítványnak*. Újrahasznosítható polimert (műanyagot) használunk, amely folyékony fagyantából készül, amely szignifikánsan csökkenti a fosszilis erőforrások használatát. Ez a fagyanta – tallolaj néven szintén ismert –, amely a cellulózgyártás egyik mellékterméke a fő alkotóeleme a kapszuláink előállításához használt anyagnak.

A „tallolaj” alkotja az új, fenntarthatóbb Cremesso kávékapszulák alapját.

Egy ökológiai egyensúlyról szóló tanulmány** kimutatta, hogy a fosszilis erőforrások tallolajjal való helyettesítése körülbelül 40%-os erőforrás megtakarítást eredményez Cremesso kapszulánként. Egy éves időtartamot nézve ez a megtakarítás 84 ember föld körüli repüléseinek ökológiai lábnyomának felel meg. Ez körülbelül 3,4 millió kilométert jelent repülővel.

*legalább 65 százalék megújuló nyersanyag használata, az ISCC biomassza eljárásnak megfelelően tanúsítva

**Összehasonlítva az előző és az új Cremesso kávékapszulákat kávépor nélkül, a Carbotech AG által elvégzett életciklus-vizsgálat szerint a Cremesso kávékapszulák esetén

Elkötelezettség a forrás mellett

2016 óta közel 300 kávétermesztőt támogatunk a Hondurasban található La Laguna faluban, hogy javítsuk az élet -és munkakörülményeiket a fenntarthatóság érdekében. A La Laguna településről származó kávé évekig az állandó Cremesso kínálat részét képezte. A helyi egészségügyi ellátást szintén támogatjuk pénzügyi hozzájárulásokkal.

TUDJON MEG TÖBBET

Energiatakarékos kávéfőzők

Az innovatív elektronikának és a stand-by üzemmódnak, amely 60 másodperccel az utolsó elkészített kávé után aktiválódik a Cremesso kávéfőzőknek nagyon alacsony az energia felhasználása. A készülékeink több, mint 40 százalékkal kevesebb elektromosságot használnak, mint egy teljesen automata kávéfőző. Ezzel a megtakarítással évente több, mint 3000 km-t tudna megtenni elektromos kerékpárral.

TUDJON MEG TÖBBET

Értékes együttműködés

A Cremesso nemzetközileg elismert szervezetekkel működik együtt a fenntarthatóbb kávétermesztés biztosítása érdekében világszerte. Példa erre a Rainforest Alliance is. A Cremesso hozzá kíván járulni az emberek és a természet jobb jövőjéhez. Ezért a kávénkat Rainforest Alliance tanúsítvánnyal rendelkező ültetvényekről szerezzük be. Együtt biztosítjuk, hogy az értéklánc elején lévő kávétermesztők fenntartsák azokat az életkörülményeket, amelyek biztosítják a hosszú távú gazdaságos kávétermesztést. A jobb helyi életkörülmények fenntarthatóbb kávét jelentenek otthonában.

Az ellátási lánc problémákból adódóan jelenleg nem tudunk elegendő Rainforest Alliance pecséttel rendelkező kávét beszerezni. Ez azt jelenti, hogy a termékeknek jelenleg csak a 70 százaléka rendelkezik Rainforest Alliance tanúsítványú kávé összetevővel. Emiatt elnézésüket kérjük. Amint az ellátási lánc problémák megszűnnek visszatérünk a Rainforest Alliance tanúsítvánnyal rendelkező termesztőkhöz ezeknél a termékeknél. További információkat itt talál.

TUDJON MEG TÖBBET

Svájcban készült kávé

A Cremesso kávéfeldolgozási tapasztalata több évtizedre nyúlik vissza. A kávét 60 éve pörkölik, őrlik és fogyasztóbarát módon csomagolják a Bázel melletti Birsfeldenben. Kávénk gyártása során nagy jelentőséget tulajdonítunk a "svájciságnak". Miután a zöld, pörköletlen bab a származási országból Birsfeldenbe érkezett, a kávé Svájcban marad feldolgozásra, majd exportálják hozzánk.

TUDJON MEG TÖBBET