ELKÖTELEZETTSÉG

PROJEKT

EMBEREK

TERMESZTÉS ÉS BETAKARÍTÁS

TERMESZTÉS

A talaj, a hőmérséklet és a napfény jelentős hatással van az ezekre érzékeny növények fejlődésére. Mivel a kávégazdák nem tudják befolyásolni a környezeti feltételeket, ki kell használniuk készségeiket ahhoz, hogy a növények tekintetében a lehető legjobb eredményeket érjék el. A tanfolyamokon - többek között -megtanítják számukra, hogy a kávépalántákat milyen távolságra kell ültetni egymástól, ahhoz hogy megfelelő mértékű hely álljon rendelkezésükre és megfelelő mennyiségű napfényt kapjanak, illetve hogyan lehet hatékonyan megtermékenyíteni és betakarítani.

UTZ TANÚSÍTVÁNY

Már 150 termelőnk dolgozik az UTZ szabvány szerint. Célunk, hogy ezt a számot 2021-ig megduplázzuk. Az UTZ-tanúsítás részeként segítjük a gazdálkodókat termelékenység növelésében és fenntartható kávétermelés melletti elkötelezettségükben. Más szóval, az emberek és a környezet tisztelete nagyon fontos számunkra. Oswaldo nemrég kezdte meg az UTZ-tanúsítvánnyal rendelkező kávé termesztését. Személyes célja az, hogy hatékonyabb technikákat alkalmazzon a kávé betakarításában és feldolgozásában, és így fenntartható módon javítsa kávéjának minőségét. A tanúsítás óta mindig dokumentálja, hogy mikor, milyen lépéseket tesz munkájában.

FARMGAZDÁLKODÁS

A kávégazdálkodás több mint növények termesztése. A kávétermésztőknek a hatékony farmgazdálkodásra kell összpontosítaniuk. A képzések segítenek abban, hogy megtanulják, hogyan lehet a bevételeket és a kiadásokat pontosan nyomonkövetni. Az agrárgazdasági ismeretek, mint például a megfelelő megtermékenyítési mód, az ágak megmunkálása vagy a betakarítás, szintén a tantervben szerepelnek. És végül, de nem utolsósorban, megtanulják, hogyan kell vágni a gyomokat egy machete segítségével.

BETAKARÍTÁS

A termelési folyamat minden lépése befolyásolja a kávé minőségét, beleértve a betakarítást is. Az éretlen kávécseresznye negatívan befolyásolja a kávé ízprofilját. Az érett kávécseresznye leszedése La Laguna-ban csak kézzel történik. Mivel a kávécseresznye nem egyszerre érik, a szedés több szakaszban történik. A kézi szedés sok időt és energiát vesz igénybe, de mindez bőven kifizetődik kávé minőségében.

MODELLFARM

Fontos az elméleti tudás, de a gyakorlati példák segítenek abban, hogy az elméleti tudás gyakorlatba ültethető legyen. Ezért jöttek létre a modellfarmok az egyes mezőgazdasági termelőkkel való együttműködésben. Ezek bemutatják a kávé legkedvezőbb művelési módjait és a legjobb gyakorlati módszereket, mindez az elméletet kézzelfogható valósággá teszi.