ELKÖTELEZETTSÉG

PROJEKT

EMBEREK

LA LAGUNA, HONDURAS

HONDURAS

A hondurasi 100 000 kávétermesztő többsége csak kis földterületettel rendelkezik, és a feldolgozáshoz, illetve értékesítéshez nagy távolságokra kell szállítani a kávét, mindez jelentős többletköltséggel jár. Sokak számára a kávé az egyetlen bevételi forrás. Ez azt jelenti, hogy katasztrófális következményei lehetnek a családra nézve, ha alacsony a terméshozam vagy az teljesen elmarad az éghajlatváltozás következményeként.

LA LAGUNA

A La Laguna az egyike a Concepcion del Norte-t alkotó 27 falunak. Körbelül 100.000 ember él itt. A "Beneficio" a falu felett húzódik, egy kis falusi bolt is található itt. A cél az, hogy 300 helyi kisvállalkozó moshassa és száríthassa kávéját ebben a feldolgozóüzemben. A centralizációnak hosszútávon pozitív hatással kell lennie a kávé minőségére, és rendszeres, kedvezőbb jövedelmet kell biztosítania a gazdálkodók számára.

ÉLET LA LAGUNA-BAN

A "Beneficio" a La Laguna és a környező falvak lakóinak népszerű találkozóhelye. Összegyűlnek, hogy beszéljenek az üzleti életről és az életről általánosságban. A közösségi érzés nagyon erős - mindig készen állnak arra, hogy rendelkezésre álljanak, amikor a másiknak segítségre van szüksége. A kávétermesztők nagyon alacsony életszínvonalon élnek. A kis faluban csak néhány ház, egy általános iskola és egy egyházi templom található.