ELKÖTELEZETTSÉG

PROJEKT

EMBEREK

Bevezetés

Háttértörténet

Houndras egyike a legfontosabb kávétermesztő országainak - a nyers kávé körbelül egyötöde a hondurai ültetvényekről származik, ugyanakkor Közép-Amerika egyik legszegényebb országa, számos kihívással kell szembenéznünk, de a fejlődési potenciál sokkal nagyobb, legyen szó a kávé minőségéről, mely jelentős mértékben javítható az erre vonatkozó célzott lépéseken és a szakmai tudás átadásán keresztül.

PROJEKT

A „La Laguna” 300 kávétermesztője nyitott és elkötelezett ember. Ők abban motiváltak, hogy sikeres, hosszútávú partnerséget tartsanak fenn velünk. A hangsúly a kávétermesztés, -betakarítás, -feldolgozás, -szállítás és -értékesítés területén végrehajtandó feladatokra helyeződik. Emellett megfinaszíroztuk a „Beneficio”-t, egy központi kávéfeldolgozó üzemet, ahol a jövőben minden termelőtől származó kávét fel tudunk dolgozni.

JÖVŐKÉP

Az élet nem könnyű a kisbirtokosok számára. Ők a kávé értékláncának leggyengébb láncszemei - de messze a legfontosabbak. Ezért a fő hangsúly a közvetlen támogatásukon van a különböző célzott képzéseken keresztül a termesztés és a kávéfeldolgozás témájában, amely lehetővé teszi a kávé fenntarthatóbb termesztését, miközben növeli a jövedelmezőséget és javítja a minőséget.