ELKÖTELEZETTSÉG

PROJEKT

EMBEREK

FELDOLGOZÁS

KÖZPONTI FELDOLGOZÁS

A múltban a La Laguna legtöbb mezőgazdasági termelőjének két órát kellett szállítania a kávéját San Pedro Sula városába, hogy eladja azt a közvetítőknek. Ez a szállítás mindig nagyon drága, és sok szervezést igényelt, ezzel szemben a gazdálkodók csak kis mennyiségeket tudtak értékesíteni. Ezért a kávétermelők számára nagy előny, hogy kávécseresznyéjüket a La Laguna közeli „Beneficio” -ba szállíthatják feldolgozásra.

NAGYOBB KAPACITÁS

A betakarítás után a kávécseresznyét a lehető leghamarabb fel kell dolgozni, mert a túlérett cseresznye gyorsan megrothadhat, ami negatív hatással van a kávé ízére. Ezért a „Beneficio” -nak elegendő kapacitással kell rendelkeznie ahhoz, hogy eltávolítsa a pépet a babból és megszárítsa azt. Tekintettel az érdekelté tett gazdák magas számára, a La Lagunában található „Beneficio” hamarosan eléri kapacitásai korlátját, ahol a megfelelő feldolgozás már nem biztosítható.

GÉPEK FINANSZÍROZÁSA

A projektünk részeként egy mechanikus szárítót és egy környezetbarát kávébab-hántoló gépet biztosítottunk. Ez hatékonyan eltávolítja a kávébabot, így a hagyományos mosási folyamat már nem szükséges, ezáltal a vízhasználat akár 80% -kal is csökkenthető. Ezen megnövekedett kapacitás lehetővé teszi, hogy a gazdálkodók minél nagyobb hányada részesüljön a központi feldolgozó nyújtotta előnyökből, és csatlakozzon a programhoz.
Danilo Trinidad Valle, vagy „Trino”, ahogy mindenki hívja, a lehető legalkalmasabb személy, ha az új gépek előnyeiről kell beszélni.

Trino, 49 éves, a Beneficio egyik dolgozója

A munka sokkal könyebbé vált az új gépeknek köszönhetően.

Sok tapasztalattal rendelkezem a kávéfeldolgozás területén. 10 éve dolgozom a „Beneficio” -ban - még a felépítésében is közreműködtem. A régi gépek állandóan meghibásodtak, amely nehezítette a munkánkat. Az új gépeknek köszönhetően azonban a munkánk sokkal gyorsabbá és hatékonyabbá vált. A kávébabot hosszabb ideig tartották a csatornában, és sokkal több vizet használtak el. Hamarosan saját kávét fogok termeszteni és ide fogom hozni feldolgozásra.