ELKÖTELEZETTSÉG

PROJEKT

EMBEREK

SZÁLLÍTÁS ÉS ÉRTÉKESÍTÉS

A szállítás La Laguna-ban kihívást jelent: a dombos, rosszul burkolt utcák és köves, kavicsos utak lassítják a munkát, és rendkívül nehézzé teszik azt. Különösen az esős idődjárás teszi próbára az autókat, a motoros taxikat és a lovakat. A múltban a gazdálkodók saját maguk szervezték a szállítást a következő legnagyobb városba, mely egyaránt néhéz volt logisztikai és financiális szempontból is. Ma a La Laguna „Beneficio” -jába szállítják a kávét, ahol az exportőrök felrakodják és teherautóval elszállítják a kávét San Pedro Sula-ba.

KÖZVETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Amennyiben a „Beneficio”, a pörkölő és az exportőr közvetlenül együttműködik egymással, az ellátási lánc átláthatóvá válik. Ez lehetővé teszi a kávégazdák számára, hogy reagáljanak az áringadozásokra, és csak a legjobb áron értékesítsék kávét. Az exportőrökkel való közvetlen kapcsolat egyaránt segíti a gazdálkodókat a munkavállalók fizetesének rendezésében, vagy a műtrágya előfinanszírozásában.

HOSSZÚTÁVÚ MEGKÖZELÍTÉS

A hosszútávú elkötelezettségünk lehetővé teszi, hogy stabil, átlátható értékláncot és ellátási láncot hozzunk létre. A szoros együttműködés mindenki számára bizalmat és biztonságérzetet teremthet, amely előretekintő tervezést tesz lehetővé. Ez lehetővé teszi, hogy olyan beruházásokat hajtsanak végre, amelyek esetlegesen évekig nem térülnek meg. Végül, de nem utolsó sorban, ez azt is jelenti, hogy közvetlenül megvitathatjuk a gazdálkodókkal az olyan fontos kérdéseket,mint például a kávé minősége.